אירוע יום האישה 2017

אירוע יום האישה באוניברסיטה, בסימן "חוקרות מובילות קדימה", התקיים ב-15 למרץ 2017.
11 יולי 2017

ב- 15 למרץ, ציינה אוניברסיטת תל אביב את יום האישה הבינלאומי בסימן "חוקרות מובילות קדימה".

לקראת יום האישה, נתלו ברחבי האוניברסיטה כרזות המציגות תשע חוקרות מובילות ואת מחקריהן. חוקרות אלו החלו את דרכן בסגל הבכיר בשנים האחרונות והציגו בזמן זה מחקרים מתקדמים ופורצי דרך.

במהלך היום התקיים טקס להוקרת פועלן של נשים באקדמיה בנוכחות ח"כ אעידה תומא סלימאן, יו"ר הועדה לקידום האישה,  אשר ברכה את החוקרות והדוקטורנטיות המצטיינות ודברה על חשיבות המשך הפעילות למען השגת שוויון והוגנות מגדרית, באקדמיה ומחוצה לה. את הטקס הנחתה פרופ' רחל ארהרד, יועצת הנשיא להוגנות מגדרית.

בטקס ניתן אות הוקרה לגב' שירה שופטי, הממונה על יחידת נוער שוחר מדע באוניברסיטה. אות זה ניתן לה על שנים של פעילות למען קידום המדע בקרב הנוער וצמצום הפערים בחברה הישראלית, תוך עידוד תלמידות תיכון להשתלב בחקר המדע. לטקס הוזמנה פרופ' תלמה רוזנטל, חוקרת אמריטוס בפקולטה לרפואה, אשר העניקה שי לעדי ברון, תלמידת נוער שוחר מדע מצטיינת, בסימן "מדור לדור". ברון ספרה לקהל על חלומה להיות בעתיד רופאה ופרופ' רוזנטל העניקה לה סטטוסקופ במתנה ואיחלה לה הצלחה במימוש חלומה.

במהלך הטקס ניתנו הרצאות קצרות של דוקטורנטיות וחוקרות מצטיינות: ד"ר חיתאם מוחסן, מהפקולטה לרפואה תארה את מחקרה בתחום מחלות זיהומיות, משואה שגיב, דוקטורנטית למשפטים הציגה את עבודת הדוקטורנט שלה על פמיניזם דתי והשפעתו על מערכת המשפט הישראלית וד"ר עדי שטרן, מהפקולטה למדעי החיים הציגה את המחקרים החדשניים ביותר בנוגע לחיסונים ווירוסים.

הטקס משקף את מדיניות האוניברסיטה הפועלת למען קידום השיויון באקדמיה ולהוגנות מגדרית.

Developed by