זוכות מלגת רוטשילד תשע"ו

הזוכות מאוניברסיטת תל אביב במלגת רוטשילד לשנת תשע"ו
11 יולי 2017

לאחרונה הוכרזו שמות הזוכות והזוכים לשנת הלימודים 2017-2018 במלגות קרן רוטשילד לשם יציאה לפוסט דוקטורט. מלגות אלו הנן יוקרתיות, התחרות עליהן רבה, וניתנות למועמדות ומועמדים מבטיחים ביותר. בחמש מלגות - מתוך ה - 22 המחולקות על ידי הקרן -  זכו דוקטורנטיות ודוקטורנטים מאוניברסיטת תל אביב.

הדוקטורנטית שרון פליישר מהמחלקה למיקרוביולוגיה מולקולרית וביו-טכנולוגיה בפקולטה למדעי החיים  הינה אחת משני הזוכים מאוניברסיטת תל אביב בתחום המדעים המדוייקים ומדעי החיים .. שרון פיתחה בדוקטורט טכניקות חדישות ליצור ופיתוח מתקדם של רקמות המיועדות לתיקון ושיקום לאחר אירועי לב. שרון זכתה השנה אף במלגת רפפורט המיועדת לחוקרים צעירים בגין מחקר רפואי או ביו-רפואי אשר יש בו פריצת דרך וחידוש לקידום בריאות האדם. שרון צפויה להתחיל את לימודי הפוסט דוקטורט שלה במהלך קיץ 2017 באוניברסיטת קולומביה במחלקה להנדסה ביו-רפואית.

ד"ר ענבר גרייבר, בוגרת בית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ בפקולטה למדעי הרוח, הינה אחת משלושת הזוכים בתחום מדעי הרוח והחברה. ענבר ניתחה בעבודת הדוקטורט את כתביהם של נזירים נוצרים שחיו בארץ ישראל ובמצרים בשלהי העת העתיקה תוך הישענות על מחקר קוגנטיבי בפסיכולוגיה ובמדעי המוח. ענבר זכתה בעבר מספר פעמים אף במלגת רוטנשטרייך היוקרתית לדוקטורנטים מצטיינים. ענבר צפויה להתחיל את לימודי הפוסט-דוקטורט שלה בקתדרה ללימודי הנצרות באוניברסיטת הומבולדט בברלין.

אוניברסיטת תל אביב גאה בזוכות ובזוכים ומאחלת בהצלחה!

Developed by