לבן אפור שחור: יחסים בינאישיים באקדמיה

פורום Bsafe קמפוסים ללא הטרדות מיניות ערך יום עיון בנושא מניעת הטרדות מיניות באקדמיה
לבן אפור שחור: יחסים בינאישיים באקדמיה

בחודש אוקטובר 2012 נערך באוניברסיטת תל-אביב יום העיון "לבן, אפור, שחור- יחסים בינאישיים באקדמיה", אשר עסק במניעת הטרדות מיניות במרחב האקדמי. יום העיון אורגן על ידי פורום Bsafe קמפוסים ללא הטרדות מיניות והעומדת בראשו פרופ' רחל ארהרד, הנציבה למניעת הטרדה מינית באוניברסיטת תל-אביב. שמו הנבחר של יום העיון – לבן, אפור, שחור -  בא להעיד  על מורכבות התופעה על גווניה השונים בשיח בקהילות האקדמיות כמו גם בשיח השיפוטי. במהלך יום העיון ניסינו לחדד את ייחודיות המושגים "הטרדה מינית" ו"יחסי מרות" ובאמצעות הרצאות מגוונות, דיון במקרים והפרשנויות שהוצגו בעקבותיהם, חתרנו לסייע בהגברת המודעות להתמודדות עם התופעה.

בכנס נכחו כ- 300 משתתפים: אנשי אקדמיה לצד שופטים, עורכי דין, אנשי מקצוע טיפוליים ועוד. את דברי הפתיחה נשאו חברת הכנסת ציפי חוטובלי ורקטור אוניברסיטת תל-אביב פרופ' אהרון שי. לאחר מכן שורה של דוברים מהאקדמיה וממערכת המשפט עסקו בנושאים הבאים:

פסיכולוגיה של דיכוי: הטרדה מינית וטראומה עיקשת

ד"ר אפי זיו מהחוג ללימודי מגדר ונשים באוניברסיטת תל-אביב

יחסי מרות אקדמיים: בין אהבה לניצול

ד"ר יפעת ביטון מבית הספר למשפטים במכללה למנהל

הכרעה קשה: על חבל דק

ד"ר דפנה הקר מהפקולטה למשפטים והחוג ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל-אביב. מגיבים: ד"ר ישי בלנק וד"ר תמר קריכלי-כץ מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב.

דילמות וקונפליקטים בתפקיד הנציבה

פרופ' רחל לב-ויזל, הנציבה למניעת הטרדות מיניות באוניברסיטת חיפה

הטרדה מינית באקדמיה בראי פסיקתו של בית הדין לעבודה

השופטת נילי ארד, נשיאת בית הדין הארצי לעבודה

הייצוג בתיקי הטרדה מינית – משולחנה של עורכת דין

עורכת הדין שיר-אל נקדימון

הטרדה מינית באקדמיה – היכן התחלנו? לאן הגענו? ומה הלאה?

ד"ר אורית קמיר מהמרכז לכבוד האדם