"הטרדות מיניות באקדמיה - קשרים וקצרים"

פורום bsafe קמפוסים ללא הטרדה מינית של אוניברסיטת תל אביב ערך ביום רביעי ה - 15.6.2016 יום עיון בנושא.

ביום העיון השתתפו כמאתיים איש ואישה ממגוון תחומים ועיסוקים:  ממונות למניעת הטרדה מינית במוסדות להשכלה גבוהה, חברי סגל אקדמי וסגל מנהלי, איגוד מרכזי הסיוע לפגיעה מינית, עורכי דין מהמגזר הפרטי והציבורי, שופטים מבית הדין לעבודה, שדולת הנשים ועוד.

ביום העיון הוצגו ממצאים עדכניים על מימדי התופעה במוסדות להשכלה גבוהה ונעשה ניסיון להסביר אותם, תוך הפניית זרקור מצד אחד ללגיטימציה הגלויה והסמויה להטרדות המיניות, ומאידך לאוכלוסיות שותקות/ומושתקות באקדמיה ( ערבים, חרדים ולהט"בים(.

במקביל עסק יום העיון בשינויים שחלו בעידן האינטרנט בהטרדות המיניות "מחדרי חדרים לרשתות החברתיות", ולסיוע הנדרש כיום בברור הטרדות מיניות במוסדות להשכלה גבוהה במומחים לחקירות סייבר, ובפיתוחים הטכנולוגיים האינטרנטיים החדשניים להתמודדות עם תופעת ההטרדות המיניות.

המשתתפים ביום העיון הביעו שביעות רצון גבוהה מאד מבחירת נושאים רלבנטיים, עדכניים  וחדשניים שתרומתם למניעת הטרדות מיניות במערכת ההשכלה הגבוהה - ישירה וברורה.