ברכת יועצת הנשיא לקידום נשים

פרופ' אילנה אלי, יועצת הנשיא להוגנות מגדרית

אוניברסיטת תל-אביב

דוא"ל: genderequity@tauex.tau.ac.il

שלום לכל חברי קהילת אוניברסיטת תל אביב - חברי סגל בכיר, זוטר ומנהלי, סטודנטים וסטודנטיות,

אוניברסיטת תל אביב הינה קהילה רב גונית שבה מתקיים מגוון רחב של תחומי מחקר והוראה הכולל מדעים מדויקים, מדעי חיים, רוח וחברה, רפואה, הנדסה, ניהול, משפטים ואמנויות.

בכל אחד מהתחומים הללו תופסות נשים מקום חשוב ומרכזי. ועדיין רחוקה הדרך משילוב מיטבי של נשים באוניברסיטה.

בעוד שלמעלה ממחצית הסטודנטים באוניברסיטה הן סטודנטיות, ולמעלה ממחצית ממקבלי התואר השלישי באוניברסיטת תל אביב הן סטודנטיות, עדיין, בדרגה האקדמית הגבוהה ביותר, פרופסור מן המנין, מכהנות רק כ 20% נשים לעומת כ 80% גברים. עדיין קיימים מכשולים המקשים על נשים להתקבל למסלול האקדמי ולהתקדם בו.

כאוניברסיטה הגדולה ביותר בישראל וכמוסד הרואה את עצמו בחזית הקדמה והמחקר בישראל ובעולם, חובה עלינו לפעול לשנות מצב זה ולשאוף כי אחוז הנשים באקדמיה, גם בדרגות הבכירות, ישווה לזה של הגברים. כך לא רק נעזור לנשים למצות את הפוטנציאל הגלום בהן אלא גם נרתום פוטנציאל זה לטובת האוניברסיטה והחברה.

כבר היום נעשה רבות בשטח זה. האוניברסיטה גיבשה תכנית חומש אסטרטגית לישום הוגנות מיגדרית בקמפוס. תכניות מקבילות גובשו גם בכל פקולטה ופקולטה ומונו ועדות פקולטטיות שמטרתן לזהות את הבעיות בשטח ולפעול לתיקונן. קוימו סדנאות בקרב הסגל העוסקות בהיבטים שונים של הוגנות מיגדרית וכיצד ניתן לקדמה. הוקצבו כספים למלגות לנסיעה לבתר-דוקטורט בחו"ל ומלגות לנשים שנוסעות לכנס מדעי בחו"ל תוך לקיחת ילדן התינוק איתן. האוניברסיטה מפעילה, ביחד עם ויצו, מעון לילדים בגיל הרך הזוכה להצלחה גדולה. ועוד יוזמות רבות ומגוונות.

עוד נותר רבות מה לעשות.

עם כניסתי לתפקיד יועצת נשיא אוניברסיטת תל אביב להוגנות מגדרית, אשמח לשמוע מכל אחד ואחת מכן רעיונות, הצעות או חלילה גם על בעיות שמתעוררות.

ביחד נפעל להפיכת אוניברסיטת תל אביב למודל של שילוב נשים באקדמיה בכל הדרגות.

אני מאחלת לכולם שנת לימודים פוריה ומוצלחת,

בברכה